Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pivovar Kocour Varnsdorf – Akce, jídelní lístek, zajímavosti

Pivovar Kocour je prvním minipivovarem v Ústeckém kraji. Nachází se v severočeském městě Varnsdorf, konkrétně na ulici Rumburská.

Pivovar Kocour se představuje

Pivovar Kocour funguje od roku 2008 a nabízí po celý rok kromě příjemného posezení v pivovarské restauraci rovněž řadu zajímavých akcí nejen pro pijáky piva, ale také pro celé rodiny s dětmi.

Mají zde 10 stylů piva!

Začátky pivovaru

Od svých začátků se pivní mok v severočeském Varnsdorfu netočil přímo pod varnou, ale v blízké restauraci Noprosu, která sídlila v příjemném místě u jezu řeky Mandavy.

V roce 2010 však pivovar Kocour, který má ve svém logu černého kocoura na žlutém poli, otevřel zbrusu novou pivovarskou restauraci v areálu pivovaru „na keramičce“.

Pivovar Kocour je prvním minipivovarem v Ústeckém kraji.

Pivovarnická restaurace

V pivovarnické restauraci si můžete posedět každý den od 10 do 22 hodiny, pouze v sobotu je zde otevřeno až do 24 hodiny. Zde můžete navštívit i celou řadu akcí, konaných ve spojitosti s ochutnávkami skvělého pivního moku.

Pivo Kocour se zde točí při akcích jako Fichtl cup nebo Kocour fest. V průběhu roku zde můžete rovněž navštívit několik koncertů místních hudebních skupin.

Pivovar se nachází v Šluknovském výběžku

Více než deset pivních stylů

Pivovar Kocour uvařil od roku 2010 piva ve více než 10 různých pivních stylech. Za všechny jmenujme svrchně kvašené pivo Cranberry patnáctka, což je polotmavé pivo za studena chmelený s příchuti brusinky.

Další specialitou pivovaru je nepasterizované a nefiltrované pivo Am Lager, což je čtrnácti stupňové pivo s charakteristickými citrónovými tóny.

Hodiny jsou symbolem pivovaru Kocour

Mužská i ženská piva

V pivovarnické restauraci můžete ochutnat nejenom světlá, tmavá, polotmavá a extra hořká piva, ale rovněž „ženská“ piva, která mohou zachutnat slečnám a dámám. V nabídce jsou totiž višňová nebo jahodová piva.

Pivovar Kocour se snaží rovněž nabídnout pestrou paletu pivních speciálů, sahající od klasických ležáků po různá svrchně kvašená piva typu saison nebo stout.

Zdejší piva si můžete rovněž objednat a zakoupit ve funkčním e-shopu.

Pivovar Kocour nabízí pohodlné posezení

Možnosti ubytování

Areál pivovaru nabízí taktéž možnost ubytování. K dispozici jsou zde hotelové pokoje a jeden apartmán, kde jsou čtyři lůžka.

Netradičním ubytováním jsou pak dva vagóny Českých drah, kde je celkem 60 lůžek. Hygienické zázemí se nachází nedaleko vagónů. Jedna noc ve vagónu pro jedno osobu stojí 500 korun.

Ocenění pivovaru

V roce 2009 obdržel pivovar Kocour ocenění nejlepšího výrobku Ústeckého kraje pro rok 2009. Bylo to za pivo s názvem Kocour IPA, což je čtrnácti stupňové pivo, které je vařené ze špičkových amerických chmelů.

Pivovar Kocour závěrečné shrnutí

Pivovar Kocour je skvělý podnik. Určitě si sem naplánujte výlet. Okolo je mnoho nádherných míst a tady se po celý rok skvěle občerstvíte. Je to opravdu stylový podnik s výborným pivem i jídlem.

Diskuze ke článku